Förre SHL-stjärnan skickas till AHL

Inför den här säsongen valde Rodrigo Abols att lämna Rögle för en NHL-chans med Philadelphia Flyers.
Nu gallras den tidigare SHL-stjärnan bort från klubbens träningsläger och skickas till AHL.

Rodrigo Abols skickas till AHL. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Philadelphia Flyers gjorde under fredagskvällen stora gallringar i sin trupp inför den stundande säsongen, där inte mindre än 14 spelare fick packa sina trunkar och lämna träningslägret. Bland dessa spelare återfinns svenskarna Oskar Eklind, Emil Andrae, Adam Ginning och Helge Grans som alla skickats till farmarlaget Lehigh Valley Phantoms, medan landsmannen Olle Lycksell placerats på waivers i syfte att skicka honom till farmarlaget.

Utöver svenskarna har även den tidigare SHL-stjärnan Rodrigo Abols fått beskedet att han kommer att skickas till farmarlaget.

Välbetalt AHL-kontrakt

Abols valde tidigare i somras att nappa på ett sent NHL-anbud från Flyers, varpå han lämnade Rögle med två år kvar på sitt gällande avtal med klubben. Abols tecknade ett ettårigt tvåvägskontrakt med Flyers, med en lönetaksträff på 775 000 dollar och en garanterad AHL-lön på 525 000 dollar, enligt Puckpedia. Det är en lön som under förra säsongen skulle gjort honom till en av de bäst betalda AHL-spelarna med tvåvägskontrakt.

Den 28-årige lettländaren har tidigare varit över till Nordamerika i två svängar, först som junior där han spelade i både WHL och QMJHL, och sedan under säsongen 2019/20 då han skrev NHL-kontrakt med Florida Panthers till följd av en genombrottssäsong i Örebro.


TV: Niklas Wikegård gästar Godmorgon NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: