Det kan bli SHL-forwardens nya klubb – plockas in av Abbott

Austin Wagner har varit klubblös sedan Oskarshamn åkte ut ur SHL.
Men nu får han chansen med Chicago Wolves i AHL – där Cam Abbott är huvudtränare.

Austin Wagner får visa upp sig inför Cam Abbott. Foto: Bildbyrån

Förra säsongen anslöt Austin Wagner till IK Oskarshamn i SHL. Snabbskrinnaren bidrog då med 8+5 på 34 matcher under grundserien och i kvalet mot HV71 så gjorde kanadensaren fyra mål vilket var näst bäst bakom Viktor Lodin. Han drog också på sig 118 utvisningsminuter vilket var mest av alla spelare i SHL.

Men efter att Oskarshamn åkte ut ur SHL så lämnade Wagner Sverige och ända sedan dess har han varit klubblös. Men nu ser forwarden ut att kunna få chansen i Nordamerika igen.

Chicago Wolves meddelar nämligen att Austin Wagner är en av 14 forwards som är med på lagets träningsläger inför den kommande AHL-säsongen. Wagner är därmed på tryout i hopp om att ta en plats i lager där tidigare Röglecoachen Cam Abbott är ny huvudtränare. Även tidigare AIK-forwarden Jake McGrew är på tryout hos Chicago Wolves och får visa upp sig inför Cam Abbott.

Tidigare i sin karriär har Wagner spelat 178 NHL-matcher för Los Angeles Kings samt Chicago Blackhawks. Han har även spelat 138 AHL-matcher i sin karriär.

Det står också klart att ytterligare en nordamerikan som spelade i Sverige förra året vänder tillbaka till andra sidan Atlanten. Nick Hutchison spelade förra säsongen i både Västerås och AIK men har därefter gått klubblös – fram till nu. Till skillnad från Wagner och McGrew så väntar spel i ECHL för Hutchison. Han har nämligen skrivit på ett kontrakt med Wheeling Nailers där han blir lagkamrat med svenske Filip Forsmark. Hutchison har tidigare gjort en säsong i Wheeling Nailers 2021/22 då han imponerade med 42 poäng på 31 matcher för ECHL-laget.


TV: Oliver Kapanen målskytt för Montréal

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: