Kungälv avgjorde i förlängningen mot Halmstad HF

Kungälvs väg till seger mot Halmstad HF hemma i J20 Region syd herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Kungälv avgöra till 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Walter Göransson, som gjorde det avgörande målet med bara 32 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Halmstad HF:s huvudtränare Lucas Marin tyckte så här om matchen:

– En svängig match där vi inte kommer upp i standard första två perioderna. Vi är sega i tanke till handling och kanske är lite oödmjuka inför uppgiften. Tredje perioden är helt klart ett lyft. Vi får ett mål bortdömt i första perioden och får ett tapp i momentumet vi hade tidigare. Vi behöver helt klart resa oss till matchen på lördag hemma i arenan då Troja kommer på besök.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen genom Walter Göransson efter 10.59, men Halmstad HF kvitterade genom Lukas Bergfoth Fransson bara en minut senare. Efter 4.05 i andra perioden nätade Hampus Schollin, framspelad av Elias Brandt och Elias Andersson och gav Kungälv ledningen. Halmstad HF kvitterade till 2-2 med 1.56 kvar att spela genom Carl Sjulander assisterad av Wiggo Karlsson och Tim Bergström. I förlängningen tog det 4.28 innan Kungälv avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Walter Göransson, på pass av Max Holmström och Noah Johanson.

Det här var Kungälvs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Halmstad HF:s andra uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Halmstad HF är på sjätte plats.

I nästa match, lördag 5 oktober, har Kungälv Hanhals borta i Kungsbacka Ishall 16.40, medan Halmstad HF spelar hemma mot IF Troja-Ljungby 14.00.