Svenske målvakten hyllas: “Han stal showen”

Dennis Hildeby blev hjälte i nattens match mellan Toronto Maple Leafs och Montréal Canadiens.
Han räddade 26 av 27 skott i 2-1-vinsten och hyllas efteråt av sina lagkamrater.
– Han stal showen och vann matchen för oss, säger Matthew Knies om Hildeby.

Dennis Hildeby stod för en stark insats i nattens försäsongsmatch. Foto: Bildbyrån

Det lär vara svårt för Dennis Hildeby att få möjligheten till spel i NHL med Toronto Maple Leafs den här säsongen då klubben har Joseph Woll, Anthony Stolarz som bildar målvaktspar i NHL samt Matt Murray som också finns där bakom.

Men svensken gör ändå allt han kan för att imponera på Torontos ledning och visa att han är redo för att få chansen i världens bästa hockeyliga. I nattens försäsongsmatch mellan Montréal Canadiens och Toronto Maple Leafs så var Hildeby en av matchens lirare när Toronto vann med 2-1.

Hildeby hade en del att göra då Montréals stjärnor Cole Caufield och Nick Suzuki försökte få hål på honom – men den tidigare Färjestadsmålvakten stoppade nästan allt. Dennis Hildeby släppte nämligen endast in ett mål av Kirby Dach men räddade 26 av 27 skott för att se till att Toronto kunde lämna Montréal med seger.

Dennis Hildeby hyllas av lagkamraterna

Efteråt hyllades Hildeby också av sina lagkamrater i Toronto.

– Han är en fantastisk målvakt och tävlar hårt. Det var inte en lätt match för honom, många skott och flera tuffa lägen, men han gjorde ett grymt jobb, säger Nick Robertson, som sköt båda Torontos mål i matchen.

– Storleken och lugnet som han har… Han täcker så mycket av målet. Det är omöjligt för motståndarna att få bra skott mot målet, även om det är en efter en öppnande passning. Han är så lugn, även en kväll som denna när det är fullsatt i Montréal en lördag. Han stal showen och vann matchen för oss, säger Matthew Knies.

Dennis Hildeby stod för en fin säsong i Torontos AHL-lag förra säsongen då han hade 91,3 i räddningsprocent och 2,41 GAA på 41 matcher. Tidigare i sin karriär har Hildeby spelat 28 SHL-matcher för Färjestad och han var då bland annat backup-målvakt när Färjestad vann SM-guld 2022.


Höjdpunkter: Alex Nylander i NHL 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: