Beskedet: Talangen lånas ut till Hockeyallsvenskan

Herman Träff har imponerat på försäsongen för HV71. Nu står det klart att talangen lånas ut till Nybro i Hockeyallsvenskan.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

HV71 har spelat in flera talanger i A-laget under försäsongen. En av dem som har varit med mycket är Herman Träff. 18-åringen, som förra säsongen gjorde tio SHL-matcher, imponerade också.

Nu står det klart att den kommande säsongen kommer att spenderas i Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan.

Under tisdagen gick Nybro ut med att talangen lånas in fram till säsongsslutet. Förra året blev det också åtta matcher i Västerås i Hockeyallsvenskan, men för det mesta spel i J20 Nationell. Nu väntar alltså den första riktiga chansen på seniornivå i karriären.

– Herman är en storväxt forward som spelar med stor kraft, har ett riktigt bra skott och rör sig på ett bra sätt. Vi ser fram emot att hjälpa Herman i sin utveckling och accelerera hans ishockey i vår miljö här i Nybro, säger sportchefen Mikael Aaro.

Herman Träff är aktuell för en plats i JVM-laget vid årsskiftet och var så sent som sista veckan i augusti med och spelade för Juniorkronorna. I somras blev han också draftad av New Jersey Devils som spelare nummer 91.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: