Brynäs föll tungt – krossade av AIK

För fyra månader sedan sköt Oliver Tärnström Brynäs till SHL.
Under fredagen nätade han igen, men denna gång i AIK:s 6–2-kross av den tidigare klubben.

Efter matcher mot Östersund (gånger två) och Almtuna väntade en riktig värdemätare för AIK. Hemma på Hovets is tog man emot förra årets allsvenska suveräner, Brynäs

Stockholmslaget jublade föst efter att nyförvärvet, Daniel Ljungman hittat nät i den nionde minuten, men därefter tog sig Brynäs in i matchen. Jordan Schroeder, även han ny i sitt lag, kvitterade innan hemvändaren, Jakob Silfverberg för första gången under ordinarie tid denna sejour. Efter slutsignalen var han dock säkerligen inte lika glad.

AIK gav sig inte lätt. Inom cirka sex minuter hade man vänt på steken i den andra perioden. 1–2 blev hela 4–2 efter att Oscar Nord, Oskar Magnusson och Oliver Tärnström hittat rätt. Den sistnämnde mot sin tidigare klubb.

I den tredje perioden fortsatte AIK att ta sina chanser. Jesper Emanuelsson och Daniel Muzito Bagenda utökade till 6–2 och kunde därmed säkra en seger mot SHL-motstånd. För Brynäs var det den tredje raka förlusten under försäsongen. De tidigare har kommit mot Timrå och Örebro.

AIK – Brynäs: 6–2

Förlust för Leksand – stjärnorna frånvarande

Utan Eddie Larsson, Patrik Norén, Joonas Lyytinen, Lukas Vejdemo, Peter Cehlárik och Marek Hrivík, åkte Leksand till Norge för att möta Vålerenga under fredagen.

Jakob Hellsten stod i mål och hade till en början en relativt lugn kväll. Efter en starkare avslutning på förstaperioden lyckades sedan debutanten, Dennis Altörn, späcka målnollan tre minuter in i den andra, men Vålerenga svarade snabbt.

1–1 höll sig sedan in i den sista perioden där båda lagen fick jubla varsin gång. Patrik Zackrisson utnyttjade en retur åtta minuter in och såg ut att ha skjutit segern till sitt gäng. Så blev det inte. Vålerenga kvitterade innan man senare även avgjorde straffläggningen till 3–2.

Vålerenga – Leksand: 3–2 (efter straffar)