Växjö Lakers lånar ut Leo Sahlin Wallenius till Nybro Vikings

Leo Sahlin Wallenius lånas ut av Växjö Lakers. 
Han kommer att förstärka Nybro Vikings under säsongen. 
– Det blir perfekt för Leo att få mycket istid på bra nivå, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson. 

I våras skrev Leo Sahlin Wallenius på ett tvåårskontrakt med Växjö Lakers efter att ha imponerat stort i klubbens J20-lag. Det har sedan spekulerats i att talangen skulle lånas ut till HockeyAllsvenskan för den kommande säsongen.

Nu är det också klart med en utlåning för 18-åringen. 

Sahlin Wallenius lånas nämligen ut till Nybro Vikings där han kommer att spela vid behov. 

– Det blir perfekt för Leo att få mycket istid på bra nivå. Han kommer fortsatt att träna med oss men lånas ut till Nybro för spel när det passar, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Debuterar för Nybro i morgon

Leo Sahlin Wallenius ansluter till Nybro under fredagen och kommer att debutera för klubben direkt då laget spelar en träningsmatch mot Södertälje på kvällen. 

– Först och främst är vi glada över den goda dialog som vi haft med Växjö Lakers över en längre tid. Vi är väldigt nöjda att få låna in Leo Sahlin Wallenius som är en stor talang och en spännande spelare, säger Nybros sportchef Mikael Aaro.

Den Skövdefostrade backen gjorde succé i fjol med 42 poäng på 43 matcher i J20 Nationell och han utsågs sedan också till juniorligans bästa back. Sahlin Wallenius spelade också en väldigt viktig roll i Småkronornas lag som tog brons på U18-VM i våras. 

Tidigare i somras så valdes talangen som 53:e spelare av San Jose Sharks i NHL-draften och han har även gjort flera landskamper för Juniorkronorna.


TV:  Leo Sahlin Wallenius draftad av San Jose Sharks

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: