Tio kandidater till titeln som skyttekung i Hockeyettan

Fem av de tio bästa målskyttarna från fjolårssäsongen har lämnat ligan, men andra står på tur att ta över. Några riktiga skarprättare har värvats in och det är dags att rikta fokus mot tio tänkbara kandidater till titeln som skyttekung i Hockeyettan säsongen 24/25.

Hälften av de tio bästa målskyttarna från fjolårssäsongen har lämnat ligan då Markus Ruuskanen (26 mål), Emil Ekholm (21), Hugo Frylén (20) och Christoffer Jansson (19) skrivit allsvenska kontrakt medan finländaren Niko Ahoniemi (22) återvänder utomlands.

Av de fem som blir kvar stannar fyra där de är då Jesper Lindén (25), William Strand (22), Sebastian Kaijser (20) och Hampus Larsson (20) i alla fall initialt skrivit nya kontrakt och Adam Karlsson (25) har bytt Surahammar mot Mariestad.

Men ska man fundera över vilka spelare som ligger bäst till att aspirera på titeln som skyttekung inför säsongen 24/25 är det faktiskt tio helt andra spelare som framstår som mer troliga. Det är så att säga lättare sagt än gjort att återupprepa en målskyttesuccé två säsonger i rad.

Ett par riktigt skarpa målskytteprofiler har värvats in till ligan inför säsongen som kommer och några beprövade skarprättare finns kvar. Det har blivit dags att avtäcka tio kandidater till titeln som skyttekung i Hockeyettan säsongen 24/25 (utan inbördes rangordning).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: