Sverige förlorade mot Finland i World Junior Summer Showcase

Sverige hade repat sig i World Junior Summer Showcase och vunnit två raka matcher mot USA och Kanada.
Men i epilogen av turneringen blev det förlust mot Finland med 5-3.

Juniorkronorna fick en tuff start på World Junior Summer Showcase i Plymouth efter att ha förlorat två raka matcher mot USA. Man repade sig sedan mot Kanada och vann på straffar innan man fick en revansch mot USA.

I den sista matchen av turneringen ställdes man då mot Finland.

Där fick Sverige en bra start när man i den första perioden tog ledningen med 1-0 genom Victor Eklund. Bara elva sekunder in i period två kom också 2-0 när Lucas Pettersson hittade nät. Efter en finsk reducering hittade Wilhelm Hallquisth också 3-1 efter halva matchen spelad.

Men Finland kom tillbaka och gjorde det ordentligt. Efter en sen reducering i den andra perioden kom det tre raka mål i den tredje perioden där de då vände matchen.

För Sverige var det Marcus Gidlöf som stod i målet.

Årets World Junior Summer Showcase slutar då alltså med två vinster och tre förluster för Magnus Hävelids juniorkronor.

TV: Victor Johansson draftad av Toronto: “En dröm som blev sanning”