Malmö lånar Dominik Badinka från Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes har imponerats rejält av Dominik Badinka efter NHL-draften, men nu står det klart att det 18-årige backlöftet kommer att spela i Malmö och SHL 2024/25. 
– NHL-organisationerna ser oss som en utvecklande miljö, säger Björn Liljander på Malmös sajt. 

“Han har verkligen alla verktyg som behövs för att bli en stark back i NHL”, sade Carolina Hurricanes assisterande general manager Darren Yorke till NHL.com om Dominik Badinka efter draften. 18-åringen som valts i andra rundan hade då imponerat rejält under campen, strax efter att han skrivit på sitt första NHL-kontrakt. 

Under onsdagen meddelar nu Malmö Redhawks att man kommer att få tillbaka backtalangen till Sverige och SHL över 2024/25-säsongen. 

– Vi lånar Dominik av Carolina Hurricanes kommande säsong, vilket givetvis känns väldigt bra. Dominik hade en väldigt fin utveckling i fjol och han belönades med en draft och ett NHL-avtal. Nu ser vi fram emot att fortsätta driva Dominiks utveckling och göra honom än mer redo för nästa steg, säger sportchefen, Björn Liljander, på hemsidan.

Fick göra 33 SHL-matcher

Den unge tjecken anslöt till Malmö infrö 2023/24 och visade direkt upp sig i J20-laget. Det hela tog honom till 33 SHL-matcher där han minst sagt imponerade, inte minst med tanke på åldern. Det hela gör att Carolina ser klubben som rätt miljö för en fortsatt utveckling

– NHL-organisationerna ser oss som en utvecklande miljö. I fjol hade vi Anton Wahlberg på lån från Buffalo Sabres och i år har vi äran att få sätta klorna i både Otto Stenberg (St Louis Blues) och Dominik Badinka (Carolina Hurricanes), säger Björn Liljander.


 

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: