Uppgifter: Leon Draisaitl ser ut att stanna i Edmonton

Leon Draisaitl blir UFA nästa sommar och Edmonton riskerar då att tappa sin superstjärna. Men enligt insidern Bob Stauffer ser parterna ut att enas om en lösning.
– Det kommer att bli en sju- eller åttaårig deal, säger Stauffer på Oilers Now Radio.

Edmonton har två stora utmaningar framför sig. Först går Leon Draisaitls kontrakt ut och ett år senare blir även Connor McDavid free agent. De båda stjärnorna är ryggraden i hela laget just nu, och prio ett, två och tre för nykomna Stan Bowman är att förlänga kontrakten med de båda.

Först ut är Leon Draisaitl. Den tyska superstjärnan har ryktats blicka åt andra håll och det är fortfarande osäkert om det kommer att bli en kontraktsförlängning eller inte.

Rapporterna inifrån ger dock lugnande besked för alla Edmonton-supportrar. Bob Stauffer, som har varit i kontakt med representanter hos spelaren menar att ett åttaårskontrakt med Oilers är det som ligger närmast till hands.

“Det är min tro”

– Det kommer förmodligen att bli åtta år, rent realistiskt. Verkligheten för Edmontons organisation, för Edmontons framgångar, är att de största grejerna de behöver göra kommande år är att förlänga med Draisaitl och McDavid. Och det är inte bortom Stan Bowman som skrev nya åttaårskontrakt med Patrick Kane och Jonathan Toews till 10,5 miljoner dollar per säsong, säger Bob Stauffer och fortsätter:

– Det är min tro att vi kollar på ett åttaårskontrakt för Leon. Om jag var Leons representanter skulle jag vilja ha åtta år för en 29-åring.

Draisaitl gjorde 106 poäng på 81 matcher i grundserien och ytterligare 31 poäng på 25 matcher i slutspelet den här säsongen.  


TV: Det bästa av Erik Karlsson säsongen 23/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: