Strömsbros ordförande Peter Agell: “Orimligt ställt licenskrav”

Strömsbro riktar kritik mot svenska ishockeyförbundeta licenskrav, efter att de fått beskedet att de kommer tvångsdegraderas till Hockeytvåan.
– Det är ett orimligt ställt licenskrav, säger ordförande Peter Agell till Gefle Dagblad.

Under fredagen meddelade förbundet att fyra klubbar i HockeyEttan nekas elitlicens – och skickas ner i tvåan. Det rör sig om Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstad IK och Strömsbro IF. Beslutet kan överklagas, men går det inte igenom börjar en tuff process för att överhuvudtaget få ihop en serie till 2024/25. Därefter kommer även regelverket att ses över av förbundet. 

KRIF, Kristianstad och Strömsbro har meddelat att de kommer överklaga beslutet. Nu riktar de sistnämnda dessutom stark kritik mot förbundets regelverk, och framför allt att åtta procent av omsättningen i eget kapital är det som krävs.

– Ett orimligt ställt licenskrav som baseras på totalt felaktiga beräkningar när man har hel förenings omsättning att ta hänsyn till, när det egentligen bara är ishockeyn, eller ja, a-laget då, som är den verksamhet som har det här kravet på sig, säger Strömsbro IF:s ordförande Peter Agell till Gefle Dagblad.

“En del av verksamheten kan inte bedrivas med vinst”

Agell menar att Strömsbro har verksamheter som helt enkelt inte kan eller ens får gå med vinst, och att det gör att de inte kan nå kraven.

– En del av den här verksamheten kan ju inte bedrivas med vinst. Till exempel vår fritidsgård, den får inte bedrivas med vinst. Det är ingen vinstdrivande verksamhet. Vilket betyder att då flyttar man ju över ännu mer vinstkrav på övrig verksamhet. 
– Sen kan man ju aldrig heller kräva att en ideell ungdomsverksamhet ska ha ett vinstkrav på sig. Där vill man ju snarare att medlemmarna och deltagarna ska ha så låga avgifter som möjligt och att det ska vara en rimlig och hållbar drift av verksamheten. Så att den blir så pass inkluderande som vi vill och önskar att den ska vara, säger han.

Strömsbro kommer ta kontakt med licensnämnden redan under måndagen.

Redan inför säsongen riktade Strömsbro kritik med anledning av att det placerades i HockeyEttan Norra, vilket skulle göra deras resor allt för låna.

Läs mer om kaoset i HockeyEttan här och här.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: