Adam Jiricek och Pavel Butjnevitj skriver kontrakt med St. Louis

St. Louis säkrar upp två av sina viktigaste pjäser för framtiden. Både Adam Jiricek och Pavel Butjnevitj har skrivit på flerårskontrakt med klubben.

Något oväntat blev Adam Jiricek i natt den första spelaren från årets draft att skriva på ett NHL-kontrakt. Backlöftet Jiricek valdes som 16:e man i helgens draft, efter att ha slagit sig in i den tjeckiska högstaligan redan som 17-åring. Han spelade dessutom både U18-VM och U20-VM för Tjeckien under säsongen.

Nattens viktigaste kontraktspåskrivning för St. Louis del var emellertid den man fick av Pavel Butjnevitj. Den 29-årige stjärnforwarden har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men har redan nu skrivit på ett sexårskontrakt som tar sin början om ett år. Det nya avtalet gäller alltså åren 2025 till 2031.

Han får en saftig löneförhöjning på det nya avtalet. Hans snittlön per år går upp från de nuvarande 5,8 miljonerna till åtta miljoner dollar, meddelar St. Louis via sin hemsida. De enda forwardsen i laget som tjänar mer är Robert Thomas och Jordan Kyrou, som har en lönetaksträff på 8,125 miljoner dollar.

Butjnevitj slutade trea i den interna poängligan förra säsongen, bakom just Thomas och Kyrou, efter att ha gjort 63 poäng. Han har slutat topp-tre i den interna poängligan under samtliga sina tre år i Blues-uniformen.


TV: Svensken draftad av mästarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: