Alexander Steen blir general manager för St. Louis Blues – från 2026

Alexander Steen kliver in i St. Louis Blues organisation som assisterande general manager. 
Och redan nu står det klart att svensken befordras till general manager om två år, meddelar klubben. 

Det har länge spekulerats om Alexander Steen och hans framtida roll inom St. Louis Blues efter att ha varit utvecklingscoach och rådgivare under den senaste säsongen. 

Nu meddelar då Blues att den 40-årige svensken lyfts in som assisterande general manager till Doug Armstrong – och redan nu är det också klart att Steen kommer att ta över GM-jobbet från 2026. 

Doug Armstrong själv förlänger sitt kontrakt med Blues till 2029 men kommer från och med 2026 att endast agera som klubbpresident medan Steen sköter jobbet som general manager.

Blir andra svenska GM genom tiderna

Alexander Steen blir därmed den andra svensken någonsin att få ett jobb som ansvarig general manager hos en NHL-klubb (såvida ingen annan svensk hinner före till 2026) efter att Patrik Allvin blev den förste svensken att få ett GM-jobb 2022. 

Steen spelade 1 018 NHL-matcher under sin karriär, varav 765 för St. Louis Blues. Han var då med och vann klubbens första och hittills enda Stanley Cup 2019. Förutom Blues spelade Steen även i Toronto Maple Leafs samt för Frölunda och MoDo hemma i Sverige. 

Sedan han avslutade spelarkarriären har Steen varit sportchef för Sundsvall i Hockeyettan samt även varit verksam för Juniorkronorna som både scout och assisterande tränare på turneringarna 2023 och 2024.


TV: Florida vinner andra raka finalmatchen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: