Matt Duchene vill förlänga med Dallas Stars: “Ska försöka hitta en lösning”

Matt Duchene hittade rätt i Dallas Stars efter att ha blivit utköpt av Nashville Predators förra året. 
Nu hoppas stjärnan få stanna i Dallas inför att han blir free agent om några veckor.
– Jag hoppas att vi kan lösa något ganska snabbt, säger Duchene. 

För nästan ett år sedan kom chockbeskedet att Nashville Predators köpte ut stjärncentern Matt Duchene med tre år kvar på det dyra jättekontraktet som han skrev med klubben 2019. 

Duchene skrev då i stället på för Dallas Stars som free agent och sajnades till ett kontrakt för årets säsong värt tre miljoner dollar (cirka 31,5 miljoner kronor).

I Dallas hittade stjärnan då tillbaka till sitt spel och stod för 65 poäng på 80 matcher vilket är en av hans bästa noteringar i karriären. Han kom då även delad trea i Dallas interna poängliga då endast Jason Robertson och Joe Pavelski gjorde fler poäng.

Duchene vill stanna i Dallas: “Pengar är inte det viktigaste”

Om några veckor blir då Matt Duchene återigen free agent när hans kontrakt med Stars löper ut. Men nu går 33-åringen själv ut och deklarerar sitt intresse för att förlänga kontraktet och stanna i Dallas efter att laget åkt ut i konferensfinalen mot Edmonton Oilers. 

Enligt Duchene så finns det tre punkter som är centrala för en spelare i förhandlingar om ett kontrakt och det är hockeyn, familjen och pengarna – och enligt honom var allting bra i Dallas. 

– För mig så går det att rakna de tre grejerna i vad som är viktigt och pengar är definitivt inte nummer ett och det har det aldrig varit för mig. Speciellt i det här skedet av min karriär. Jag har haft turen att ha några fantastiska kontrakt och jag har bra personer runt omkring mig som har jobbat med de bitarna, säger Duchene till radioprogrammet “The Sweep Spot”, enligt TSN, och fortsätter: 
– Men när man skriver kontrakt så vill man att alla de tre grejerna ska vara bra och i Dallas så var det kanon på alla punkter för mig den här säsongen. Det är klart att vi kommer att sätta oss ner och prata för att försöka hitta en lösning och det ser jag fram emot. Jag hoppas att vi kan lösa något ganska snabbt. Jag kan inte säga nog med bra grejer om den här organisationen. 

Matt Duchene har totalt spelat 1 056 NHL-matcher och gjort 809 poäng. Hans bästa säsong var 2021/22 då han stod för 43 mål och 86 poäng på 78 matcher i Nashville Predators. Duchene har även spelat SHL-hockey i Frölunda under lockouten 2013/14.


TV: Gustav Forslings succéslutspel

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: