Mika Zibanejad efter att Rangers blivit utslagna: “Det är bara tomt just nu”

Bästa laget i grundserien – men inte bäst i slutspelet. 
New York Rangers säsong slutar i besvikelse efter att ha blivit utslagna i konferensfinalen av Florida Panthers. 
– Det är bara tomt just nu och det var inte detta som vi såg framför oss, säger svenske stjärnan Mika Zibanejad efter nattens förlust. 

“Förbannelsen” kring Presidents Trophy-vinnare fortsätter. 

New York Rangers var det bästa laget i NHL:s grundserie och vann därmed Presidents Trophy – men det blir ingen Stanley Cup för Rangers som i natt blev utslagna ur slutspelet. 

Florida Panthers vann nämligen med 2-1 i natt och tar därmed hem konferensfinalen med 4-2 i matcher vilket innebär att säsongen tar slut för New York. 

– Det var inte så här vi ville att det skulle sluta. Det känns bara tomt just nu, säger den svenske stjärnan Mika Zibanejad till media på plats i Florida efter förlusten.

Mika Zibanejads tunga serie: “Frustrerande”

Zibanejad själv hade inlett slutspelet strålande då han gjorde 14 poäng på tio matcher i de två första serierna mot Washington Capitals och Carolina Hurricanes. Han stod då för minst en poäng i nio av tio matcher.

Men i konferensfinalen var det annorlunda. Då hade Zibanejad stora problem att få igång produktionen då han bara noterades för 0+2 på sex matcher och endast gjorde poäng i en av de sex matcherna. Även övriga offensiva stjärnor som exempelvis Chris Kreider och Artemij Panarin har inte spelat på sin högsta nivå i serien mot Florida. 

– Man vill göra mål och få igång offensiven, det är ju så man vinner matcher i slutändan. Det är frustrerande… Vi har chanser och pushar och pushar. Man försöker att inte bli frustrerad på bänken och jag tyckte ändå att vi gjorde det bra på det sättet att bara fortsätta spela. Vi gav allting vi hade men det räckte inte hela vägen, säger Zibanejad.

Rangers tuffa facit: “Inte slutet vi ville”

Den största anledningen till att Rangers ens hade chansen mot Florida Panthers var målvakten Igor Sjestjorkin. Han hade nämligen otroliga 93,5 i räddningsprocent som förlorande målvakt och i hela slutspelet har han haft 92,7 räddningsprocent vilket är näst bäst efter Jeremy Swayman i Boston Bruins som hade 93,3 räddningsprocent på tolv matcher innan Boston blev utslagna. 

Zibanejad hyllar då också sin målvakt. 

– Han ger oss en chans att vinna varje match och det blev väldigt tydligt i den här serien med tanke på hur tajt det har varit. Han har varit väldigt viktig men det visste vi redan. 

New York Rangers har gått till konferensfinal fem gånger de senaste tolv åren men bara gått vidare till Stanley Cup-final en gång. Klubben har då fortfarande inte vunnit Stanley Cup sedan 1994. 

– Vi har kämpat för det hela säsongen men vi fick inte det slutet som vi ville. Det är bara tomt just nu och det var inte detta som vi såg framför oss, säger Mika Zibanejad.


TV: Florida klara för Stanley Cup-final – slog ut NY Rangers

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: