Connor McDavid hjälte – i femte perioden

Den första konferensfinalen mellan Dallas och Edmonton blev en riktig rysare. Det dröjde till den femte perioden innan Edmonton avgjorde – via en viss Connor McDavid.
– Det är alltid kul att göra mål i övertid, säger han efter matchen.

Se målen i videospelaren ovan.

För några dagar sedan låg Edmonton Oilers under med 3-2 i matcher mot Vancouver Canucks – och såg ut att ramla ut ur Stanley Cup-slutspelet. Nu har man i stället kopplat ett minigrepp om Stanley Cup-finlaplatsen i den västra konferensen. Detta efter att ha vunnit den första matchen mot Dallas Stars med 3-2, sedan Connor McDavid avgjort ungefär en halvminut in i den andra förlängningpserioden.

Men han borde ha avgjort redan i slutet av den första förlängningen – då Dallasmålvakten Jake Oettinger svarade för en sanslös räddning. Något som fick Connor McDavid att be om ursäkt till laget i periodpausen.

– Jag bad om ursäkt för att jag höll alla vakna lite längre. Den skulle gått in. Den måste gå in. Men han är en bra målvakt, sade han till TNT efter matchen.

TV: Se Oettingers monsterräddning

1+1 från McDavid

Men i slutändan blev det alltså Edmontons #97 som blev hjälte ändå, efter att ha vinklat in pucken från nära håll. Han hade dessförinnan också levererat en assistpoäng på Zach Hymans 2-0-mål – och Edmontonkaptenen har nu gjort sanslösa 3+20 under slutspelet.

– Det är alltid kul att göra övertidsmål, konstaterade han efter att rysaren var över på fredagsmorgonen, svensk tid.

Därmed har Edmonton Oilers nu snott hemmaplansfördelen i konferensfinalen. Vinner de sina hemmamatcher är de i Stanley Cup-final. Serien går dock vidare med ytterligare en match i Dallas, natten till söndag svensk tid.

Dallas – Edmonton 2-3 efter övertid

Dallas: Tyler Seguin x2

Edmonton: Leon Draisaitl, Zach Hyman, Connor McDavid

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: