Smällen: Brock Boeser väntas missa avgörandet

Under natten till tisdag spelar Vancouver och Edmonton den sjunde och avgörande matchen om en plats i den västra konferensfinalen. Då väntas Vancouver tvingas klara sig utan lagets storstjärna Brock Boeser till följd av blodproppsproblematik.

Utmaningen att slå ut Edmonton Oilers under natten till tisdag, svensk tid, kommer att bli än tuffare för Vancouver Canucks. Under natten till måndag rapporterade Sportsnet att lagets stjärnforward Brock Boeser väntas att missa matchen.

Detta till följd av problematik med en blodpropp. Enligt insidern Elliotte Friedman ska proppen inte innebära livsfara för den amerikanske forwarden, men det är ännu oklart när Boeser kan tänkas vara tillbaka i spel.

Snittar en poäng per match i slutspelet

Brock Boeser har haft ett starkt Stanley Cup-slutspel, där han noterats för sju mål och totalt tolv poäng på lika många matcher i slutspelet. Under grundserien öste han in 40 mål och totalt 73 poäng på 81 matcher för Canucks.

Nattens möte mellan Vancouver och Edmonton har nedsläpp klockan 03:00, svensk tid. Vinnaren kommer att ställas mot Dallas i den västra konferensfinalen.


TV: Edmonton kvitterade matchserien – sjunde avgörande väntar

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: