Sörensen, de la Rose och Wallmark förlänger till 2027

Tillsammans har de stått för 125 poäng denna säsong. 
Nu har svenska stjärntrion, Sörensen, de la Rose och Wallmark förlängt med Fribourg-Gottéron. 
– Det är verkligen ett nöje att förlänga med dessa tre spelare, säger assisterande sportchefen, Zenhäusern på klubbens hemsida.

Samtliga har visat vägen som stjärnor i Fribourg-Gottéron och samtliga satt på kontrakt till 2025. Ändå väljer nu Marcus Sörensen, Jacob de la Rose och Lucas Wallmark att skriva på nya avtal med den schweiziska klubben. 

– Jag är väldigt stolt över att vi övertygat dem om vårt projekt, säger Gerd Zenhäusern, assisterande sportchef i Fribourg-Gottéron, på klubbens hemsida.

För både Marcus Sörensen och Jacob de la Rose är denna säsong deras andra i klubben. För den förstnämnda kom flytten efter den tuffa nedflyttningen från SHL med Djurgården – och för den andra efter ett mellanår i Färjestad efter tiden i NHL.

– Marcus har bevisat att när han är frisk hör han hemma bland de bästa spelarna i ligan. Han är i toppen av skytteligan och bildar en utmärkt kedja med Lucas Wallmark, säger Zenhäusern på hemsidan.

Gjort succé under första året: “En av de smartaste i ligan”

För nu 28-årige Lucas Wallmark är detta dock hans första år i Fribourg-Gottéron. Detta efter att han i somras bröt sitt kontrakt med ZSC Lions.

– Lucas är förmodligen en av de smartaste centrarna i ligan. Han förbättrar vårt lag och gör det mer balanserat. Hans roll som bredvid Marcus Sörensen är självklar, säger Zenhäusern. 

Samtliga har nu förlängt sina avtal med klubben till 2027.


TV: Johanna Fällman om proffslivet i USA

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: