Jere Jokinen lånas ut till Östersunds IK

Den unge finländaren Jere Jokinen är klar för Östersunds IK. Han kommer att ansluta till laget snarast och kan eventuellt vara i i spel redan imorgon, onsdag. Jokinen kommer vara i ÖIK på lån resten av säsongen.

Jere Jokinen är klar för Östersunds IK, det meddelar klubben på sin hemsida. Han ansluter på lån från TPS för resten av säsongen. 

Han ska landa i Östersund under tisdagskvällen, och klubben hoppas att han ska kunna vara klar för spel redan till onsdagsmatchen mot BIK Karlskoga.

“Har ett bra skott”

Den 23-årige forwarden har endast spelat tre matcher för TPS i den finska ligan den här säsongen. Något som ÖIK:s sportchef Per Tagesson tror kan innebära en kortare inkörningsperiod för Jokinen. Men han tillägger att det ska bli intressant att se finländaren i spel. 

– Det är en spelare med bra storlek som alltid jobbar hårt. Bra på att täcka skott och gå på mål. Han har även ett bra skott så det finns en offensiv uppsida, säger Per Tagesson i ett pressmeddelande.

Jere Jokinen har spelat hela sin karriär i den finska hockeyn och har gjort över 100 matcher i de två högsta ligorna i landet. 


TV: Rantanens utspel mot Lehkonens pappa

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: