Segertåget fortsätter för Alvesta – medan segerraden bröts för Mörrum

Efter sex segrar i rad för Mörrum tog det stopp borta mot Alvesta. Alvesta vann med 6-3 (2-0, 2-1, 2-2) och tog därmed sjätte segern i rad i Vårettan södra herr.

Alvesta startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hampus Henriksson och Otto Henell. Mörrum reducerade dock till 2-1 genom Samuel Wälimaa efter 9.18 av perioden.

Alvesta gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-1 till 4-1, målen av William Wennström och Shane Heffernan. Alvesta ökade ledningen till 5-1, återigen genom Otto Henell efter 1.56 i tredje perioden.

Mörrum gjorde både 5-2 och 5-3 genom Khalid Ibrahim och Khalid Ibrahim efter 13.25 av matchen.

Alvesta kunde dock avgöra till 6-3 med 38 sekunder kvar av matchen genom Shane Heffernan.

Khalid Ibrahim gjorde två mål för Mörrum och spelade fram till ett mål.

För Alvesta gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Mörrum är på fjärde plats. Ett fint lyft för Alvesta som låg på sjunde plats så sent som den 4 januari.

I nästa match möter Alvesta Segeltorp borta och Mörrum möter Mjölby borta. Båda matcherna spelas söndag 28 januari 16.00.