Connor McDavids galna ryck – stormade förbi milstolpen

Efter en lite tyngre start har Connor McDavid nu kommit igång på riktigt. 
I nattens 5–2-seger låg Edmontons stjärna bakom allt – och nådde milstolpen 900 poäng. 
– Det är en till skön milstolpe, en möjlighet att reflektera över jobbet man har gjort, säger McDavid enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Endast Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Mike Bossy och Petr Stastny har tagit sig till 900 poäng snabbare än Connor McDavid. Den 26-årige stjärnan skrev i natt in sig i det ärofyllda sällskapet efter vad som endast kan beskrivas som en stor show. 

Connor McDavids Edmonton Oilers städade av Philadelphia Flyers med 5–2 och stjärnan låg bakom allt. Redan i den första perioden kom första poängen när han satte 1–0 och därefter fortsatte det. När han passade fram till Zach Hymans 2–0 några minuter in i andra perioden nådde han även milstolpen 900 poäng – i sin 602 match i NHL. 

– För honom är det bara en till siffra. Han är bara glad att vi vann, om jag känner honom. Det är rätt speciellt i den eran han spelar i att vara i de kategorier han är. Han tycker inte att någon ens är nära i närtid. Det är rätt otroligt, och det är rätt speciellt att få möjligheten att spela med honom, säger Hyman enligt NHL.com.

Klättrar mot toppen av poängligan

Flyers reste sig därefter och hämtade upp mötet till 2–2 i mittenperioden, men med knappa minuten kvar klev McDavid återigen fram genom att spela fram Nugent-Hopkins till 3–2 i powerplay. I sista perioden stod han för två nya assist, till Leon Draisaitl och återigen Ryan Nugent-Hopkins. 

Rycket i sista perioden innebar att 5–2-segern säkrades och att Connor McDavid nådde fem poäng i matchen. Därmed är han nu trea i NHL:s poängliga, bakom endast Nikita Kutjerov och Nathan MacKinnon. 

– Det är en till skön milstolpe, en möjlighet att reflektera över jobbet man har gjort, säger McDavid om det hela.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: