Edmontons fina svit håller i sig efter 5-2 mot Philadelphia

Edmonton fortsätter starkt i NHL. När laget mötte Philadelphia hemma i Rogers Place på onsdagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-2 (1-0, 2-2, 2-0). I och med detta har Edmonton sex segrar i rad.

Edmonton Oilers tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Connor McDavid framspelad av Ryan Nugent-Hopkins och Vincent Desharnais. Edmonton inledde andra perioden med att göra 2-0 genom Zach Hyman, innan Philadelphia Flyers svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Marc Staal för framspelad av Travis Konecny och Joel Farabee efter 17.00.

I slutminuterna var det dock Edmonton som tog greppet. Ryan Nugent-Hopkins gjorde 3-2 efter 19.05, på pass av Connor McDavid och Zach Hyman. Edmonton startade tredje perioden bäst och gick från 3-2 till 5-2 genom mål av Leon Draisaitl och Ryan Nugent-Hopkins och avgjorde matchen.

Connor McDavid gjorde ett mål för Edmonton och spelade dessutom fram till fyra mål, Ryan Nugent-Hopkins stod för två mål och ett assist och Zach Hyman gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Båda lagen är nu på fjärde plats i respektive tabell.

Söndag 7 januari 04.00 spelar Edmonton hemma mot Ottawa. Philadelphia möter Columbus hemma i Wells Fargo Center fredag 5 januari 01.00.