Två snabba mål gav Florida två poäng mot Montreal

Matchen mellan hemmalaget Florida och gästande Montreal var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Florida två snabba mål – genom Sam Bennett till 3-1 och två minuter senare Carter Verhaeghe till 4-1 och vann matchen i NHL med 4-1 (0-0, 1-1, 3-0).

Därmed har Florida vunnit fyra matcher i rad i NHL.

Första perioden blev mållös. Efter 4.05 i andra perioden gjorde Florida 1-0 genom Eetu Luostarinen.

Montreal kvitterade till 1-1 genom Cole Caufield efter 7.01 av perioden. Florida spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Eetu Luostarinen, Sam Bennett och Carter Verhaeghe och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.47 kvar att spela.

Florida har fyra segrar och en förlust och 16–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Montreal har två vinster och tre förluster och 15–17 i målskillnad.

Florida stannar därmed på andra plats, och Montreal på sjätte plats, i tabellen.

Florida tar sig an Arizona Coyotes i nästa match borta onsdag 3 januari 03.00. Montreal möter Tampa Bay borta måndag 1 januari 01.00.