Larsson och Wikman avgjorde när Örebro Hockey slog Luleå

Örebro Hockey tog till slut hem segern mot Luleå i matchen i Coop Norrbotten Arena på torsdagen. Matchen i SHL slutade 1-2 (0-1, 0-0, 1-1).

Örebro Hockey tog ledningen efter 10.16, genom William Wikman framspelad av Emil Larsson och Linus Arnesson.

Andra perioden blev mållös. Örebro Hockey gjorde 0-2 genom Ludvig Larsson efter 6.01 i tredje perioden.

Luleå reducerade dock till 1-2 genom Erik Gustafsson när bara fyra minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Luleå med 13–12 och Örebro Hockey med 7–7 i målskillnad. Det här var Luleås sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockeys nionde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Örebro Hockey nu ligger på nionde plats. Luleå är på åttonde plats.

I nästa match, lördag 3 februari, har Luleå Frölunda borta i Scandinavium 15.15, medan Örebro Hockey spelar borta mot Leksand 18.00.