Zibanejad med två poäng – toppar nu svenskarnas poängliga

New York Rangers slog i natt Washington Capitals med 4-1 efter att Mika Zibanejad noterats för ett mål och en framspelning. 28-åringen har nu klättrat upp i ensam poängligaledning bland svenskarna i NHL.

New York Rangers slog i natt Washington Capitals med 4-1 och seger får man efter matchen tillskriva den storspelande Rangers-målvakten Igor Sjestiorkin som stoppade 36 skott.

Utöver målvakten fanns det såklart fler spelare som bidrog framåt och en av dem var Mika Zibanejad, som både hittade nätet och spelade fram till ett mål i matchen. Likt Stockholmaren stod även lagkamraten Alexis Lafrenière för två poäng i matchen och fick under presskonferensen en hyllning av svensken.

– Jag försökte vara ett alternativ för honom i hopp om att han skulle se mig, och det gjorde han så klart. Han är en riktigt smart hockeyspelare och ser isen riktigt bra. Jag är inte förvånad över att jag fick den passen från honom, säger Zibanejad om Lafrenières framspelning till matchens första mål.

TOPPAR SVENSKA POÄNGLIGAN

I och med nattens noteringar har Zibanejad nu noterats för 20 mål och 33 framspelningar under säsongen, vilket tar honom upp i ensam ledning av den svenska poängligan.

Tätt bakom är han jagad av både Victor Hedman och Gabriel Landeskog. Den sistnämnde har under säsongen gjort 51 poäng på 43 spelade matcher och har med detta två poäng upp till Zibanejads totala notering.

New York Rangers - Washington Capitals 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
New York: Mika Zibanejad (20), Alexis Lafrenière (11), Chris Kreider (34), Barclay Goodrow (11)
Washington: Aleksandr Ovetjkin (32).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: