NHL

Macklin Celebrini skriver på för San Jose Sharks

ANNONS

Topp-tre från draften har nu skrivit NHL-avtal. I natt sajnade både ettan och tvåa sina första kontrakt.

Ett helt gäng spelare som valdes i årets NHL-draft har redan nu skrivit på sina första treåriga NHL-kontrakt. Senast i raden: Ettan Macklin Celebrini och tvåan Artiom Levsjunov, som därmed kan spela NHL-hockey redan till hösten.

Celebrini valdes som etta, av San Jose Sharks, i draften efter en imponerande collegesäsong där han gjorde 32+32 på 38 matcher för Boston University vilket gjorde att han vann Hobey Baker Award, priset som går till collegehockeyns bästa spelare. I och med NHL-kontraktet lämnar han alltså college redan efter en säsong. Han gör därmed inte som 2021 års draftetta Owen Power, som gick ytterligare ett år på college innan han skrev på för Buffalo Sabres och gjorde NHL-debut.

Backen Levsjunov lämnar också han collegehockeyn efter en säsong. Ryssen gjorde 35 poäng på 38 matcher i det som blev hans enda säsong i Michigan University. Han tingades av Chicago Blackhawks i NHL-draften.


TV: Här väljs Celebrini etta i draften

Den här artikeln handlar om: