MoDos svar om Mattias Norlinder: “Bollen ligger hos honom”

Med Robert Hägg borta från marknaden fortsätter MoDos backjakt. 
Kanske är det till slut Mattias Norlinder som det hela slutar med? 
– Absolut hade det kunnat vara en lösning, säger sportchefen Henrik Gradin till ÖA. 

Planen är att en eller två backar ska in i MoDo innan pucken släpps för första gången 2024/25, men ännu har man inte flyttat sig från den sits man var innan Robert Hägg gick till Vegas.

– Just nu hoppas jag på att få ett svar de närmaste dagarna från en av spelarna. Det är fortfarande samma spelare som är tillgängliga nu som tidigare men jag tror att det kommer dyka upp några nya namn den närmsta tiden. Inte många men några, säger sportchefen Henrik Gradin till ÖA.

Lösningen? "Bollen ligger hos honom"

Ett av namnen som skulle kunna bli aktuellt om det inte blir en fortsättning i Nordamerika, är Mattias Norlinder. Kanske kan en omstart i SHL locka för att han sedan ska uppfylla drömmen i NHL. 

– Absolut hade det kunnat vara en lösning. Mattias är en otroligt duktig back men bollen ligger hos honom. Vill han spela här så skulle vi vara mycket glada att över att plocka in honom, säger Gradin till ÖA.

Den nu 24-årige Norlinder hann med dryga 50 matcher i MoDo innan han flyttade vidare till Frölunda och SHL. Därifrån tog han steget till Montreal Canadiens, men står fortsatt endast på sex framträdanden i NHL. Den gångna säsongen blev det nio poäng på 50 matcher i AHL-laget Laval Rocket.


TV: Jesper Boqvists fullträffar i NHL 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: