Hockeyettan östra är först ut i sommarens power rankings.
Kollage
HockeyEttan

Ranking: Så står sig lagbyggena i Hockeyettan östra - just nu

Hur lyckade är egentligen lagbyggena i Hockeyettan östra där de befinner sig just nu? Mikael Mjörnberg värderar de tio östlagens slagstyrka i en power ranking.

Det har som vanligt varit turbulent kring Hockeyettan med upplägg, serieindelning och licenser, men de flesta klubbarna har ändå kommit skapligt långt med sina trupper inför kommande säsong och därmed är det fullt möjligt att utifrån nuläget bedöma slagstyrkan vi kan förvänta oss när grundserien drar igång i höst.

Så, hur står sig lagen gentemot varandra så här i juli med några månader kvar till seriepremiären under andra halvan av september?

I fyra delar under juli månad analyserar Mikael Mjörnberg Hockeyettan-truppernas slagstyrka i en power ranking och resonerar kring de sportsliga möjligheterna utifrån de grundserier de delats in i.

I dagens första del är det fullt fokus på Hockeyettan östra.

Notera: Rankingen är baserad på nuläge. Det vill säga spelare och tränare som presenteras officiellt fram till och med onsdag tredje juli. Rykten och andra spekulationer tas således inte med i analysen.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: