Erik Karlsson och Victor Hedman är två av spelarna som tar plats.
Foto: Bildbyrån
NHL 4 Nations Face-Off

Här är stjärnorna tar plats i Tre Kronors lag till 4 Nations Face-Off

ANNONS

I februari 2025 deltar Tre Kronor i den stjärnfyllda landlagsturneringen 4 Nations Face-Off. I dag, ett drygt halvår innan nedsläpp, presenterar Sam Hallam sina första sex spelare till truppen.
– De här första sex namnen är världsspelare och stora ambassadörer för svensk ishockey och Sverige överlag, säger Hallam i ett pressmeddelande.

Via ett pressmeddelande meddelar Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam att sex spelare redan nu tagits ut till den svenska truppen till 4 Nations Face-Off som spelas i Montréal och Boston i februari nästa år.

Spelarna som redan nu tagit plats i den svenska truppen är Erik Karlsson, Victor Hedman, Mika Zibanejad, William Nylander, Filip Forsberg och den färske Stanley Cup-mästaren Gustav Forsling.

– De här första sex namnen är världsspelare och stora ambassadörer för svensk ishockey och Sverige överlag. Det ska bli fantastiskt att få se dem spela i Tre Kronor, och tillsammans med VM i Stockholm blir det här ”once in a lifetime”. Jag och min stab kommer att ställas inför några tuffa beslut när vi tar ut den slutgiltiga truppen. Vi vet att vi kommer att ha kapacitet att ta oss till final, om vi presterar på topp, säger Hallam i ett pressmeddelande.

Truppen presenteras i november

Turneringen, som arrangeras av NHL, kommer att spelas mellan den 12 och 20 februari där Tre Kronor kommer att ställas mot USA. Kanada och Finland. Alla lag möter alla i gruppspelet. Därefter möts de två bäst placerade lagen i en finalmatch. Trupperna kommer att uteslutande bestå av NHL-spelare.

– Vi ser såklart väldigt mycket fram emot den här turneringen. Vi i Sverige har i många år varit den största producenten av NHL-spelare från Europa och det känns väldigt kul att vi kan mönstra ett Tre Kronor där samtliga spelare är med och konkurrerar om platserna. Vi siktar på att bli bäst i världen, och då är 4 Nations Face-Off ett utmärkt tillfälle att få mäta våra krafter mot övriga toppnationer, säger general managern Anders Lundberg.

Tre Kronors trupp kommer att presenteras i sin helhet i slutet av november.


TV: Forsling och Stenlund om vägen till Stanley Cup-titeln

Den här artikeln handlar om: