Michelle Löwenhielm.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
SDHL

Michelle Löwenhielm stannar i SDE: “Är inte färdig”

ANNONS

SDE får en viktig förlängning på plats inför den kommande SDHL-säsongen. 
Michelle Löwenhielm förlänger sitt avtal och stannar i klubben.
– Jag tror inte vi sett det bästa av henne ännu, säger sportchef Helene Åström.

Michelle Löwenhielm har gjort tre raka säsonger i SDE – och nu står det klart att det blir en fjärde.

SDE meddelar nämligen att de har kommit överens om ett nytt avtal för stjärnan som förlänger sitt kontrakt och blir kvar även nästa säsong. 

– Jag känner att jag inte riktigt är färdig med SDE, tror att vi kan göra något riktigt bra denna säsong, säger Löwenhielm på klubbens hemsida.

“Superglada att Michan valt att stanna kvar”

Den gångna säsongen gjorde Michelle Löwenhielm 30 poäng på 34 matcher och hon kom därmed trea i interna poängligan. Både 2021/22 och 2022/23 så vann hon dock interna poängligan och var poängbäst i SDE. 

– Michelle är ytterligare en del av den kärna som vi velat behålla och bygga vidare runt. En spelare som har SDE som sin moderklubb och ett stort hjärta för klubben. Efter att ha haft en dialog med “Michan” så landade vi i att hon precis som vi har en enorm revanschlust när vi ser tillbaka på föregående säsong och även om hon är lite av en "veteran" så tror jag inte vi sett det bästa av henne ännu utan jag är övertygad om att det finns ännu mer att hämta och att vi kan få se henne ta ytterligare kliv som spelare den kommande säsongen. Vi är superglada att “Michan” valt att stanna kvar hos oss i SDE, säger sportchef Helene Åström.

Under sin karriär har Löwenhielm gjort 262 poäng på 277 matcher i SDHL där hon har spelat för AIK, HV71 och SDE och hon vann SM-guld med AIK 2013. 29-åringen har även spelat för Damkronorna under stora delar av sin karriär och forwarden har då gjort två OS-turneringar och sex VM där hon bland annat var lagkapten i både OS och VM 2022.


TV: Florida Panthers vinner Stanley Cup 2024

Den här artikeln handlar om: