Linköping värvar Naomi Rogge från SDE

Naomi Rogge byter klubb i SDHL.
Efter säsongen i SDE så flyttar amerikanskan nu till Linköping. 
– Med sina erfarenheter från spel i college och en poängstark säsong förra säsongen i SDHL så blir Naomi en viktig pusselbit för oss i det offensiva spelet, säger sportchef Sabina Eriksson.

Linköpings lagbygge börjar ta form mer och mer för varje dag. 

Det senaste nyförvärvet heter Naomi Rogge och kommer närmast från spel i SDHL-konkurrenten SDE. 

– Jag är väldigt exalterad över att komma till en klubb som Linköping Hockey Club som strävar efter att hela tiden utvecklas och jag ser verkligen framemot att få spela framför publiken i Saab Arena, säger Rogge på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Jag ser mig själv som en tvåvägsspelare som gillar det kreativa spelet samt att spela tufft och elakt. Jag är en energifull person som delar med mig av min energi och passion till min omgivning.

“Har höga ambitioner”

Naomi Rogge spelade flera år på college innan hon förra året flyttade till Sverige för spel i SDE. Hon gjorde då 13 mål och 23 poäng på 33 matcher och var då SDE:s tredje bästa målskytt samt kom fyra i interna poängligan. 

Nu går flyttlasset alltså söderut till Linköping. 

– Med sina erfarenheter från spel i college och en poängstark säsong förra säsongen i SDHL så blir Naomi en viktig pusselbit för oss i det offensiva spelet. Inte nog med det så är hon en fantastisk person som sprider energi till laget. Hon har höga ambitioner och vet därför att vår miljö kommer ge henne rätt förutsättningar att ta nästa steg i sin utveckling, säger sportchef Sabina Eriksson.


TV: Gustav Forsling efter Stanley Cup-segern

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: