Ryan Nugent-Hopkins (höger) kommer till spel i natt.
Foto: Alamy
NHL

Lugnande besked inför avgörandet: "Han spelar"

ANNONS

Ryan Nugent-Hopkins missade Edmontons sista träning inför den sjunde och avgörande Stanley Cup-finalen mot Florida. Efter träningen lämnade tränaren Kris Knoblauch lugnande besked.
– Han spelar i morgon (i natt), säger Knoblauch.

Sjukdom stoppade Ryan Nugent-Hopkins från att delta på Edmonton Oilers sista lagträning inför den sjunde och helt avgörande Stanley Cup-finalen mot Florida Panthers. Efter träningen kunde tränaren Kris Knoblauch lämna ett lugnande besked kring sin frånvarande forward.

– Han spelar i morgon (i natt). Det kommer krävas mycket för att Ryan inte ska finnas med i laguppställningen, säger Knoblauch till TSN.

Spelat framträdande roll

Ryan Nugent-Hopkins har spelat en framträdande roll i Oilers slutspelsresa och står noterad för 22 poäng på 24 matcher under slutspelet. Med den noteringen ligger han på en sjätteplats i slutspelets totala poängliga och en femteplats i den interna poängligan i slutspelet.

Vidare meddelar Knoblauch att Evander Kane, som dragits med skadebesvär och inte spelat sedan den andra finalmatchen, är tillgänglig för spel i nattens avgörande i Florida.

Den sjunde finalmatchen mellan Florida och Edmonton har nedsläpp klockan 02:00 under natten till tisdag, svensk tid.


TV: Mattias Ekholm efter sjätte Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: