Björklöven gör stor ekonomisk förlust.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Björklövens miljonsmäll – varnar för konkurs: “Väldigt oroväckande”

ANNONS

IF Björklöven hade ett tufft år både på och utanför isen. 
Klubben gjorde då en stor ekonomisk förlust – och gick back med hela 8,5 miljoner kronor.
– Vi kan inte köra ett år till med det här utfallet, då är vi konkursmässiga, säger ordförande Mikael Salomonsson till P4 Västerbotten

Säsongen 2023/24 blev väldigt svår för IF Björklöven – både hockeymässigt och ekonomiskt. 

I årsredovisningen redovisar Björklöven då ett minusresultat på hela 8,5 miljoner kronor efter säsongen. Genom uppskjuten skattefordran blir föreningens resultat minus 4,3 miljoner kronor efter skatt. 

– Vi kan inte köra ett år till med det här utfallet, då är vi konkursmässiga. Det är där vi har det stora allvaret just nu, säger ordförande Mikael Salomonsson till P4 Västerbotten.

Oväntade utgifter: “Det är väldigt oroväckande”

Enligt Salomonsson så beror den ekonomiska smällen inte bara på grund av lagets tuffa år sportsligt i HockeyAllsvenskan – även utan på “bristfällig kostnadskontroll” hos styrelsen. Något som har lett till oväntade utgifter. 

– Det finns delar i vissa kontrakt som har medfört kostnader som vi inte haft kännedom om. Utan vi överraskas över en kostnadsmassa som kommer bara veckorna innan vi ska knyta ihop bokslutet. Det är väldigt oroväckande.

Bland annat så blev sparkningen av huvudtränaren Viktor Stråhle väldigt dyr för klubben då han fick två årslöner för att lämna Björklöven. 

– Då kan man förstå att det är en ganska omfattande summa. Men det är inte där vi har det stora fokuset utan det handlar nu om att ta en kostnadskontroll och säkerställa att vi verkligen kan följa kostnaderna kommande säsong, säger Mikael Salomonsson. 

Björklöven fortsätter dock sin satsning mot att nå SHL och tippas återigen vara ett topplag i HockeyAllsvenskan nästa säsong.


TV: Tampa Bay Lightnings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om: