Sini Karjalainen.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL

Skellefteå värvar landslagsmeriterade Sini Karjalainen

ANNONS

Skellefteå får in välbehövd erfarenhet inför första SDHL-säsongen. 
Den finska landslagsbacken, Sini Karjalainen, skriver på till och med 2025/26.
– Vi är mycket glada att få Sini till Skellefteå AIK, säger sportchefen, Ulrika Dahlgren. 

Det blir en fortsättning i SDHL för Sini Karjalainen. Den 25-åriga backen som lämnade Brynäs efter endast en säsong, skriver på ett avtal till 2026 med nykomlingarna, Skellefteå AIK

– Jag fick ett väldigt proffsigt intryck av hela organisationen och tror att jag har en stor möjlighet att utvecklas både på och utanför isen genom att spela för Skellefteå AIK. Eftersom jag själv kommer från Lappland så var Skellefteås geografiska placering ett bra alternativ för mig, säger hon på klubbens hemsida.

Tagit OS- och VM-brons 

Karjalainen spelade fem år på college innan han 2023 valde att flytta till Gävle. Där blev det tolv poäng på 43 matcher från backplatsen, samtidigt som hon fortsatt var en del av det finska landslaget. Där har hon bland annat gjort tre VM- och ett OS-mästerskap, med en bronsmedalj i varje. 

– Sini kommer till oss med ett flertal meriter av spel i både SDHL samt 5 år på college of Vermont i NCAA och finska landslaget. Hon är en bra back med bra defensiva egenskaper och ett bra passningsspel och är stark i spelvändningar. Sini är en bra person som kommer bidra på ett bra sätt i gruppen, säger sportchefen, Ulrika Dahlgren.


TV: Hardy Häman Aktell målskytt i andra raka finalmatchen


 

Den här artikeln handlar om: