Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Ekonomisk kris i Tingsryd: "Helt fruktansvärt - de måste bort"

ANNONS

Minusresultat på fyra miljoner kronor och licenskravet långt borta.
Tingsryd befinner sig i en djup ekonomisk kris och tvingas möta arga sponsorer. 
– Jag tror aldrig att det har varit så illa i Taif som det är nu, säger storsponsorn Patrik Åkesson till Smålandsposten. 

Tingsryds framtid är minst sagt oviss i skrivande stund. Medan klubbens tionde raka säsong i hockeyallsvenskan närmar sig med stormsteg presenterar klubben ett stort minusresultat som försätter klubben i kris.

– När vi började gå igenom siffrorna så upptäckte revisorerna saker som inte hanterats rätt sedan tidigare som i sammanhanget gör att det drar iväg ytterligare. Det är så klart något som vi borde ha upptäckt också, men jag kan inte säga så mycket mer om det nu, säger TAIF:s ordförande Jan Bernfalk till Smålandsposten.

Tidningen har tidigare rapporterat om minus två eller tre, men efter detta står det nu klart att koncernen backar hela fyra miljoner kronor och står med ett eget kapital på minus 560 000 kronor. Kort sagt behöver man nu kämpa för att få se mer positiva siffror. 

– Vi kommer inte klara det av egen kraft. Vi måste få in externt kapital för att klara licenskravet, eller att det ekonomiskt går mycket bättre än väntat, säger Bernfalk och syftar på 2025/26.

Sponsorns ilska: “Måste hitta en kompetent styrelse”

På andra sidan av allt detta står storsponsorn, Patrik Åkesson, som bidragit med runt två miljoner kronor under de senaste åren. 

– Att gå från ett nollresultat för ett halvår sedan till back fyra miljoner, det är ju... begreppet noll koll har ju nyss fått en helt annan dimension. Och detta är inget att skämta om, det är ju helt fruktansvärt. Det är min spontana tanke, säger Åkesson till SMP.

Kravet Åkesson har är tydligt - en ny styrelse som vet hur de ska leda klubben. 

– Det kan jag säga, om de här herrarna envisas med att sitta kvar i styrelsen, då är mitt intresse noll. De måste bort och vi måste hitta en kompetent styrelse. Ordföranden och tidigare sportchefen måste sluta och inse att de inte kan vara kvar om förtroendet för föreningen ska byggas upp igen, säger han till tidningen.


TV: "Foppas" snyggaste aktioner i NHL

 

 

Den här artikeln handlar om: