Evan Weinger i WHL 2016.
Foto: Alarmy (Montage)
HockeyAllsvenskan

AHL-erfarne Evan Weinger klar för Oskarshamn

ANNONS

33 poäng på 46 matcher i Österrike. 
Nu flyttar Evan Weinger till Sverige och Oskarshamn. 
– Älskar att hela föreningen står för en stark familjementalitet, säger amerikanen på klubbens hemsida.

Oskarshamn elfte forward i truppen till 2024/25 är klar. Det blir den AHL-erfarne, Evan Weinger som ansluter som en av de sista pusselbitarna i jakten på en återkomst i SHL. 

– Evan är en spelare som passar bra in i vårt lagbygge. Han har en fantastisk skridskoåkning och skapar mycket med sin fart genom mittzon. Bra kille med lite erfarenhet av Europa redan. Han vill till en proffsig organisation där han kan bli bättre och han vill spela högre upp, precis som vi, säger sportchefen, Oscar Alsenfelt, på klubbens hemsida.

“En 'speedy power forward'”

27-åringen från Los Angeles tog vägen till AHL och San Jose Barracuda genom WHL, men flyttade till Europa inför den gångna säsongen. Där blev det som sagt 33 poäng på 46 i Vienna Capitals innan han nu skriver ett ettårskontrakt i hockeyallsvenskan. 

– Jag skulle beskriva mig själv som en ”speedy power forward” som forecheckar hårt och hjälper mig själv och mina lagkamrater att skapa målchanser. Jag använder även min snabbhet i penalty kill. Vi sidan av isen är jag en lugn person som älskar att bidra med positivitet till rummet. Jag gillar att knyta band till mina medspelare och tror att det hjälper att bygga bra kemi på isen, säger han själv.


TV: Leon Draisaitl sänker Aleksander Barkov


 

Den här artikeln handlar om: