Cam och Chris Abbott.
Foto: Bildbyrån
SHL

Rögles nota för Abbotts avsked: 6,5 miljoner kronor

ANNONS

Rögle valde under vintern gå skilda vägar med Chris och Cam Abbott. Uppbrottet kom att kosta klubben ungefär 6,5 miljoner kronor.
– Det är dyrt att göra den typen av omställning, oavsett om det är i ett företag eller i vår typ av förening, säger klubbdirektören Daniel Koch till Helsingborgs Dagblad.

Efter att ha lyft Rögle från botten av SHL-tabellen till finalspel och en CHL-titel nådde klubben vägs ände med Chris och Cam Abbott i vintras. Parterna gick skilda vägar i mitten av december efter en tung första halva av SHL-säsongen – ett uppbrott som kom att kosta klubben ett mångmiljonbelopp.

– Förändringen vi gjorde med sportchef och huvudtränare har kostat oss ungefär 6,5 miljoner kronor. Det är med i det här resultatet och får givetvis en stor negativ påverkan där, säger klubbdirektören Daniel Koch till Helsingborgs Dagblad.

“Dyrt att göra den typen av omställning”

I den kostnaden räknas även anställningen av Janne Larsson (assisterande tränare) in, samt att Roger Hansson (huvudtränare) och Hampus Sjöström (sportchef) fick utökat ansvar i klubben efter Abbott-brödernas avsked.

– Det är dyrt att göra den typen av omställning, oavsett om det är i ett företag eller i vår typ av förening. Det bekräftar bara vår grundinställning att jobba långsiktigt och att vara noggranna med vad vi gör. 

Trots miljonkostnaden i samband med brödernas avsked gjorde Rögle ett plusresultat på två miljoner kronor den gångna säsongen. Klubben ökade även sin omsättning från 190 miljoner kronor till 221 miljoner kronor.


TV: Florida vinner andra raka finalmatchen

Den här artikeln handlar om: