Oliver Kapanen.
Foto: Alamy
SHL

Oliver Kapanen räknar med SHL-spel: "Redo för det"

ANNONS

I helgen infaller deadline för NHL-klubbarna som vill plocka över SHL-spelare till nästa säsong. Timrås spetsvärvning Oliver Kapanen är en av spelare vars framtid ännu inte är spikad – men finländaren själv räknar med SHL-spel.
– Absolut, det är det kontraktet jag har nu, säger Kapanen till Sundsvalls Tidning.

Den 15 juni infaller deadlinen för NHL-klubbar att skriva kontrakt med SHL-spelare som klubbarna planerar att ha i sin organisation nästa säsong. En spelare vars framtid varit en aning oviss är Timrås spetsvärvning Oliver Kapanen, som är draftad av Montréal och efter ett starkt VM kan komma att skriva ett NHL-avtal med klubben.

– Vi jobbar fortfarande på det, men jag vill inte stressa över det nu. Jag njuter av min tid här, så får vi se om något händer innan dess, säger Kapanen till Sundsvalls Tidning.

Har ett tvåårskontrakt med Timrå

General managern, tillika pappan, Kimmo Kapanen har tidigare sagt att han räknar med att forwarden spelar i Timrå nästa säsong. Den inställningen har även Oliver Kapanen.

– Absolut, det är det kontraktet jag har nu. Så jag är redo för det och jag ser fram emot det, säger Kapanen.

20-åringen noterades för 34 poäng (14+20) på 51 grundseriematcher med Kalpa i Liiga den här säsongen, innan han gjorde succé i slutspelet med 14 poäng (7+7) på 13 matcher. Den succén byggde han vidare på under våren, då han spelade sig till en plats i den finska VM-truppen och blev lagets interna skyttekung i mästerskapet med sina sex fullträffar på åtta matcher.

Kapanen skrev för en månad sedan på ett tvåårskontrakt med Timrå.


TV: Leon Draisaitl sänker Aleksander Barkov

Den här artikeln handlar om: