Växjös vd Johan Markusson och lagets stjärnback Joel Persson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Växjö gör minusresultat: "Präglats av utmaningar"

ANNONS

Växjö Lakers ökade omsättningen med ett par miljoner kronor. Dock gör SHL-klubben ett minusresultat med en halv miljon kronor under säsongen 2023/24, meddelar klubben på sin hemsida.

Växjö Lakers stänger sina böcker med ett minusresultat för verksamhetsåret 2023/24. Det meddelar SHL-klubben på sin hemsida.

– Säsongen har som för många präglats av utmaningar i och med lågkonjunkturen som medfört ökade kostnader. Främst är det de kostnader som Champions Hockey League medfört samt de ökade räntekostnaderna som påverkar resultatet negativt. Totalt landar koncernresultatet på -0,5 mkr efter skatt trots en hel del energibesparande åtgärder och stor kostnadskontroll, säger klubbens vd Johan Markusson.

Ökat omsättningen och publiksnitt

Minusresultatet kommer trots att koncernen ökat sin omsättning från 165 till 167 miljoner kronor samt höjt sitt publiksnitt i grundserien från 4 760 åskådare till 4 952 åskådare per match.

– Vi fortsätter att ställa ett slagkraftigt representationslag på isen som slutade tvåa i grundserien och tog sig hela vägen till semifinal. Växjö Lakers Idrott AB uppvisar dock ett negativt resultat men endast ytterligare en hemmamatch till hade inneburit svarta siffror, menar Markusson.

Efter SM-guldet 2023 redovisade Växjö ett plusresultat på 2,3 miljoner kronor.


TV: Gustav Forsling efter andra Stanley Cup-finalen


 

Den här artikeln handlar om: