Foto: Bildbyrån
Framtidens stjärnor

TV: Därför flyttades Viggo Björck direkt upp i U17-landslaget

ANNONS

Thomas Paananen valde att ta ett nästan unikt beslut där han plockade upp Viggo Björck i U17-landslaget – utan att talangen gjort en enda landslagssamling med sin årskull.
– Jag förstår att det kan bli en hajp när man kliver över så där, men jag står för mitt beslut, säger förbundskaptenen Thomas Paananen i podcasten “Framtidens stjärnor”.

Lyssna på hela avsnittet med Thomas Paananen här!

Viggo Björck, född 2008, är en av Sveriges mest lovande ishockeyspelare och ligger långt fram i utvecklingen. Under sin U16-säsong imponerade han också så pass mycket att U17-landslagets förbundskapten Thomas Paananen valde att plocka upp honom i 07-landslaget direkt.

Ett nästan unikt beslut där han i år alltså inte gjorde ett enda framträdande med sina jämnåriga på landslagsnivå.

Där några menar att det här riskerar att få följder som ett ännu mer stressat klimat i juniorhockeyn. Men Thomas Paananen själv är trygg i sitt beslut.

– Jag tänkte mer på Viggos spelarutveckling varför han är med. Dels är han extremt mogen som person och socialt, han är ju lagkapten i sitt lag hemma i Täby. En fantastiskt fin kille på sidan om och är mycket äldre i sitt mindset än vad man kan tro. Det var den viktigaste saken för mig, sen är han så pass duktigt spelmässigt. Varför ska han då inte spela i 17-landslaget när jag inte uppfattar att någon annan center är bättre än honom?

Se hela utdraget från podden i spelaren ovan!


Den här artikeln handlar om: