NHL-draften 2024.
Foto: Bildbyrån
NHL-draften

STOR RANKING: De 50 (!) hetaste spelarna i Sverige inför NHL-draften 2024

Hockeysverige.se's juniorexpert Jimmy Hamrin listar de 50 hetaste spelarna i Sverige inför draften 2024, som genomförs i Las Vegas 28-29 juni.

Nu finns inga fler matcher kvar för alla talanger att visa upp sig på inför NHL-draften 2024. Den 28 juni och 29 juni hålls draften i Las Vegas och som vanligt kommer cirka 25-30 spelare som spelat i Sverige den gångna säsongen att väljas. Jag landar i slutändan på att vi på totalen inte kommer att se stora skillnader i det även om det förmodligen blir några färre än vanligt då det i ärlighetens namn är lite av mellanår ur svenskt hänseende. Den största skillnaden detta är åt är bristen på svenskar i toppen av draften. Det skulle kunna vara så att när första rundan summeras så kommer vi ha två norrmän och ingen svensk där. Färjestads nyförvärv Stian Solberg gjorde ett starkt VM och kan göra Skellefteås nyförvärv Michael Brandsegg-Nygård sällskap där.

Denna ranking är min samlade och slutgiltiga bedömning av vilka tillgängliga spelare som adderar mest värde som draftval och rankat de 50 bästa utefter det. Jag har skrivit matchrapporter till EP Rinkside där jag också skriver om runt 100 spelare under säsongens gång. Det är mina egna bedömningar i rankingen men vi är många som tittar på spelarna på EP Rinkside så jag kan forma bedömningarna med att ta in andras synpunkter också. Det är så klart ganska få av de jag rankat som i framtiden kommer att spela i NHL på heltid men de flesta av de rankade tror jag kommer att spela på hockeyallsvensk nivå eller högre i framtiden. 

Draften gäller ej tingade spelare födda 1 januari 2004 t o m 15 september 2006. De som är födda någon gång mellan 16 september 2005 t o m 15 september 2006 är tillgängliga för första gången. Dessa markeras med (DY) och de som varit tillgängliga en gång tidigare med (D+1) och två gånger tidigare med (D+2). Vidare har jag tagit med poängsnitt ifrån J20-nivå och uppåt i profilerna för att försöka ta fram någorlunda rättvisa jämförelsetal då många duktiga spelare på dessa nivåer hoppar mycket mellan olika lag, nivåer och roller.

Sommarerbjudande på Hockeysverige Plus! Prova på att vara plusmedlem i en månad för en krona. Ta del av allt exklusivt material på sajten.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: