Nicolai Meyer.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
Spelarövergångar

Nicolai Meyer på marknaden – lämnar Salzburg

ANNONS

Nicolai Meyer fick lämna Björklöven i vintras och återvände då till Red Bull Salzburg.
Men nu står det klart att dansken lämnar Salzburg – och blir tillgänglig på marknaden inför nästa säsong. 

Förra året stod det klart att Nicolai Meyer återvände till svensk ishockey då han skrev på för IF Björklöven och skulle vara en spetsvärvning på lagets resa mot SHL. 

Så blev det dock inte och efter att ha gjort 27 poäng på 43 matcher så fick Meyer lämna Björklöven i februari, strax innan transferdeadline. 

– Vi hade större förväntningar och av olika anledningar har det tyvärr inte riktigt blivit som vi tänkt oss, sade Lövens sportchef Per Kenttä då.

Dansken återvände då i stället till Red Bull Salzburg i ICEHL där han återigen hjälpte laget till en titel. Meyer blev mästare med Salzburg för andra säsongen i rad efter att ha gjort 16 poäng på 23 matcher efter att han anslöt till den österrikiska klubben. Han gjorde då bland annat två mål i den sjunde och avgörande finalmatchen mot Klagenfurt för att säkra titeln.

Meyer lämnar Red Bull Salzburg

Nu står det dock klart att Nicolai Meyer blir tillgänglig på marknaden återigen. Under måndagen meddelar nämligen Salzburg att 30-åringen inte blir kvar i klubben utan kommer att lämna efter att ha vunnit dubbla guld under sin tid i föreningen. 

Dansken är därmed klubblös och letar efter en lösning inför den kommande hockeysäsongen. 

Totalt har Meyer spelat fem säsonger inom den svenska seniorhockeyn. Han har gjort en SHL-säsong med Malmö Redhawks men är framför allt känd för sitt spel i HockeyAllsvenskan. Han vann nämligen både skytteligan och poängligan säsongen 2018/19 då han spelade för Södertälje. Han gjorde då 29 mål och 62 poäng på 52 matcher. Förutom SSK, Malmö och Björklöven har dansken även spelat för Västervik, Tingsryd och Troja-Ljungby under sin tid i Sverige.


TV: Florida nollade Edmonton i första finalmatchen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL