Mathias Bromé.
Foto: Jeanette Dahlström/Bildbyrån
SHL

Mathias Bromé klar för Luleå

ANNONS

Mathias Bromé blev utköpt av Örebro – men han stannar i SHL. 
Stjärnan är i stället klar för Luleå där han har skrivit på ett fyraårskontrakt. 
– Jag har haft väldigt många och bra samtal med Bulan, Engman och Fröberg, säger Bromé. 

Efter en längre tids spekulation så stod det i dag slutligen klart att Mathias Bromé köps ut från sitt kontrakt med Örebro.

Men han behövde inte spendera någon längre tid som klubblös. Precis efteråt så presenteras nämligen Bromé av SHL-konkurrenten Luleå

– Först och främst är det väldigt skönt att en lång process nu är över och att jag och familjen har ett nytt äventyr att se fram emot tillsammans med Luleå Hockey – och jag ser redan nu fram emot att få spela inför fullsatta läktare i Coop Norrbotten Arena, säger Bromé på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Valet att flytta upp till Norrbotten känns väldigt bra och kommer från att jag har haft väldigt många och bra samtal med Bulan, Engman och Fröberg. Jag har fått en en bra känsla för hur de har tänkt använda mig och vi tror alla att mitt spel kommer passa in i Luleå Hockeys sätt att spela. Så, jag ser verkligen fram emot att komma igång igen.

Skriver långtidskontrakt

Luleå meddelar att Bromé har skrivit ett fyraårskontrakt med föreningen och det blir hans tredje SHL-klubb i karriären efter att tidigare ha spelat för Mora och Örebro. 

– När man får chansen att få tag på en svensk hockeyspelare av Bromés kaliber så gäller det att vara med. Det känns även som att det är ett väldigt bra kvitto på att vi har en bra verksamhet att han ville flytta upp till oss i Norrbotten, säger Luleås general manager Thomas Fröberg och fortsätter: 
– Vi vet alla vilken nivå som Mathias Bromé håller när han är som allra bäst och det är den han skall tillbaka till, där han är verklig toppspelare som är aktuell för Tre Kronor. För hockeymässigt finns det mycket vi gillar med det som han står för, där han både kan spela en produktiv hockey och även bidra med det fysiska när det är läge för det.

Totalt har Mathias Bromé gjort 184 poäng på 280 SHL-matcher och hans bästa säsong kom 2019/20 då stjärnan stod för 43 poäng på 52 matcher i Örebro.


TV: VM-brons till Tre Kronor

Den här artikeln handlar om: