Axel Ottosson.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
Nyhet

Axel Ottosson slår tillbaka mot ryktena: “Skulle inte göra ett val utifrån pengarna”

ANNONS

Förhandlingarna mellan Axel Ottosson och Björklöven har dragit ut på tiden och enligt uppgifter ska det handla om spelarens lönekrav.
Nu går dock centern själv ut och slår tillbaka mot ryktesspridningen om att det är lönen som styr var han spelar nästa säsong. 
– Hade jag bara gått efter pengar hade jag förmodligen redan signat någonstans, säger Ottosson till Västerbottens-Kuriren

För lite mer än en månad sedan skrev Expressen att Axel Ottosson var muntligt överens om en återkomst hem till Björklöven inför den kommande säsongen. 

Men därefter har det inte hänt något och Ottosson har ännu inte presenterats som en “ny” Lövenspelare. 

Den 28-årige centern dementerade tidigt att han hade nått en överenskommelse med Björklöven men medger nu att det har funnits en dialog mellan parterna. 

– Jag har en bra relation till Per (Kenttä, sportchef) och Björklöven som klubb. Vi vet var vi står och har varit ärliga och öppna med varandra. Han förstår såklart också att andra klubbar hör av sig, vilket jag också har varit öppen med, säger Ottosson till Västerbottens-Kuriren.

Lönen uppges styra – nu slår Ottosson tillbaka

Förra veckan kom då uppgifter från Hockeynews om att förhandlingarna mellan Ottosson och Björklöven ska ha strandats på grund av spelarens lönekrav. Enligt sajten skulle Västerås då kunna kliva in och sno affären från “Löven” då de kan erbjuda pengarna som Ottosson är ute efter i sitt kontrakt. 

Nu slår dock spelaren själv tillbaka mot ryktesspridningen att det är lönen som kommer att styra vart han spelar nästa säsong. 

– De som känner mig vet att jag inte skulle göra ett val utifrån pengarna och gå den vägen. Jag kommer välja det som känns bäst i hjärtat och det jag brinner för mest. Det har jag sagt hela tiden, hade jag bara gått efter pengar hade jag förmodligen redan signat någonstans, och det hade nog inte varit i Sverige heller.

Det har varit spekulationer om Axel Ottosson och hans framtid i ett antal månader nu och ännu är ingenting klart. Men centern menar nu att han börjar närma sig en lösning. 

– Det kanske har varit mer öppet förut, men här och nu har jag en känsla av vad det kommer landa i. Sen får vi se om det blir så eller inte, säger han till VK

Ottosson har tidigare i sin karriär spelat 132 SHL-matcher för MoDo, Färjestad och Linköping samt 205 matcher i HockeyAllsvenskan med Timrå och Björklöven. Hans bästa säsong kom 2021/22 då han gjorde 48 poäng på 48 matcher för Löven och var en av HockeyAllsvenskans bästa spelare.


TV: Oliver Ekman-Larsson efter första Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om: