Otto Henell.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Otto Henell provspelar med Nybro Vikings

ANNONS

Otto Henell sköt 19 mål på 32 matcher för Alvesta i Hockeyettan. Nu skriver skarpskytten ett try out-kontrakt med Nybro.

Via sin hemsida meddelar Nybro att forwarden Otto Henell skrivit på ett try-out kontrakt med klubben. Avtalet gäller fram till mitten av september, då ett beslut kommer att fattas kring huruvida forwarden ska erbjudas ett kontrakt för den resterande delen av säsongen eller inte.

Först och främst är vi glada att Otto vill ta chansen att komma till oss i Nybro Vikings. Han är en spelare som har visat att han behärskar flera olika roller i de lag han representerat vilket vi ser som en stor fördel. Han är kraftfull och viker aldrig undan och är en spelare du vill ha på ditt lag och inte spela emot, säger sportchefen Mikael Aaro.

Sköt 19 mål i Hockeyettan

24-årige Henell fick ett mål- och poängmässigt genombrott i Hockeyettan den gångna säsongen, då han stod för 19 mål och 28 poäng på 32 matcher för nykomlingen Alvesta.

 Det ska bli en riktigt rolig utmaning att komma till Nybro. Det känns både kul och bra att det är i en klubb som ligger mig så varmt om hjärtat, säger Henell.

Otto Henell har tidigare spelat juniorhockey i klubben och har även ett förflutet i Växjös organisation, där han säsongen 2018/19 noterades för en SHL-match.


TV: Thomas Paananen om Sascha Boumedienne

Den här artikeln handlar om: