Teodor Munther.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Teodor Munther skriver kontrakt med Djurgården

ANNONS

Djurgården säkrar upp målvaktssidan. Via sin hemsida meddelar man att talangen Teodor Munther skrivit på ett rookieavtal med klubben.

Djurgården har sedan tidigare både Hugo Hävelid och Viktor Andrén på kontrakt inför nästa säsong. Nu säkrar den allsvenska klubben upp målvaktssidan genom att skriva ett rookieavtal med 18-årige talangen Teodor Munther.

– Teodor ska så klart vara med, tävla och konkurrera som en av våra tre målvakter i herrlaget. Men framförallt ska han fortsätta att utvecklas. Det är det absolut viktigaste och vi bygger hans plan runt det, säger Djurgårdens sportsligt ansvarige Niklas Wikegård.

“Han ska vara med och konkurrera”

18-årige Teodor Munther är alltjämt junior och kan således fortsatt matchas i J20 Nationell även nästa säsong, i kombination med allsvenskt spel i Djurgårdens herrlag.

– Vår förhoppning är att göra Teodor till en starkare och bättre målvakt. Han går som sagt in på en av tre målvaktspositioner, och han ska vara med och konkurrera, säger Wikegård.

Den här säsongen noterades målvakten för en räddningsprocent på 90,8 procent på 25 matcher i J20 Nationell. Han spelade även en match på lån i Hockeyettan-klubben Tyresö/Hanviken, där han loggade en räddningsprocent på 85,7 procent.


TV: Robert Ohlsson om att träna Djurgården 

Den här artikeln handlar om: