Louis Boudon.
Foto: Alamy
HockeyAllsvenskan

Louis Boudon klar för Nybro

ANNONS

Under gårdagen meddelade Nybro att man var nära att göra klart med Louis Boudon. Nu är den franske VM-spelaren klar för den allsvenska klubben.
– Jag tror att det är rätt steg för min karriär och för min utveckling, säger Boudon.

Under söndagen gick Nybro ut med att man var nära att göra klart med den franske VM-spelaren Louis Boudon. Det enda som saknades var lite kapital som behövdes samlas in innan affären kunde gå i hamn.

Nu har den gjort det. Via sin hemsida meddelar Nybro att Boudon är klar för klubben.

– Boudon är en spelare som står för precis det vi sökt efter och jag är väldigt nöjd över att vi lyckats komma i mål med detta. Ett stort tack till alla supportrar som varit med och bidragit till insamlingen, säger sportchefen Mikael Aaro.

“Rätt steg för min karriär”

25-årige Boudin kommer närmast från spel i ECHL-klubben Iowa Heartlanders, där han denna säsong producerade 46 poäng (18+28) på 54 matcher. Han spelade även tio matcher med AHL-klubben Iowa Wild denna säsong, där han noterades för en poäng (1+0).

Louis Boudon fanns med i det franska VM-laget i årets mästerskap och noterades för tre poäng (0+3) på sju VM-matcher.

– Jag tror att det är rätt steg för min karriär och för min utveckling. Jag ser fram emot att lära mig den svenska spelstilen som är en av de bästa i världen. Att skriva på för Nybro Vikings var i mitt tycke det bästa valet jag kunde göra för mig personligen och för min utveckling som hockeyspelare, säger Boudon. 


TV: Prisceremonin när Tjeckien lyfter VM-pokalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL