Erik Karlsson tar plats i hockey-VM:s All-Star Team.
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM

Erik Karlsson tar plats i hockey-VM:s All-Star Team

ANNONS

Som lagkapten dundrade Erik Karlsson in elva poäng på tio matcher när Tre Kronor bärgade brons i hockey-VM. För det prisas den svenske storstjärnan med en plats i mästerskapets All-Star Team.

I samband med VM-finalen mellan Tjeckien och Schweiz, som värdnationen Tjeckien till slut lyckades vinna med 2–0, delades individuella utmärkelser ut för spelarnas insatser i turneringen.

Schweiz NHL-forward Kevin Fiala utsågs till turneringens mest värdefulla spelare och turneringens bästa forward för sina insatser för silvermedaljörerna, samtidigt som lagkaptenen Roman Josi utnämndes till turneringens bästa back av IIHF:s direktoriat. Tjeckiens guldmålvakt Lukas Dostal tog hem utmärkelsen som bästa målvakt.

Erik Karlsson tar plats i hockey-VM:s All-Star Team

När det kommer till medias All-Star Team tar en svensk spelare plats i mästerskapets stjärnlag. Som lagkapten dundrade Erik Karlsson in elva poäng på tio matcher för Tre Kronor, vilket är gott nog för att den svenska storstjärnan ska ta plats intill Josi i mästerskaptets All-Star Team.

Karlsson blev tvåa i backarnas poängliga i VM, bara slagen av Josi som stod för tolv poäng (3+9) på tio matcher. Karlssons elva poäng är den näst bästa poängnoteringen någonsin av en svensk back i VM, där bara Oliver Ekman Larssons tolv poäng på åtta matcher under VM-turneringen 2015 varit bättre.

Medias All-Star Team

Målvakt: Lukas Dostal, Tjeckien.
Back: Roman Josi, Schweiz.
Back: Erik Karlsson, Sverige.
Forward: Kevin Fiala, Schweiz.
Forward: Dylan Cozens, Kanada.
Forward: Roman Cervenka, Tjeckien.

IIHF:s direktoriats utmärkelser

Bästa målvakt: Lukas Dostal, Tjeckien.
Bästa back: Roman Josi, Schweiz.
Bästa forward: Kevin Fiala, Schweiz.

Mest värdefulle spelare

Kevin Fiala, Schweiz.


TV: Erik Karlsson: "Vi tar stora framsteg"

Den här artikeln handlar om: