Daniel och Henrik Sedin.
Bildbyrån
Tidernas All-Star Team

RÖNNKVIST: Tre Kronor 10-tal – tidernas All-Star Team

För Hockeysverige Plus tar Ronnie Rönnkvist ut sitt All-Star Team för Tre Kronor – decennium för decennium.
Sist ut är tiotalet - som innehöll tre VM-guld.

Nu är vi framme vid slutet av denna All Star team-serie. Vi avslutar den givetvis med Tre Kronor All Star-team under 2010-talet - ett av svensk hockeys absolut mest framgångsrika decennium. Sverige  vann inte mindre än tre VM-guld under den här perioden: 2013, 2017 och 2018. Givetvis ska också guldförbundskaptenerna, Pär Mårts och Rikard Grönborg hyllas lite extra. En prestation som lätt glöms bort i all guldglans är dessutom silvret vid OS i Sotji 2014. 

I och med den stora utvandringen av spelare till NHL, KHL, Schweiz och så vidare är det många som kommit in och gjort ett kort gästspel under en eller ett par turneringar. 

På målvaktssidan kunde jag göra det enkelt för mig genom att ta ut Henrik Lundqvist igen, men eftersom han var med i 00-talets All Star team får han agera Runner-up. Inte heller målvakterna Jonas Gustavsson, Viktor Fasth, Anders Nilsson eller Jhonas Enroth kom med. 

På backsidan kom inte Christian Bäckman, Erik Karlsson, Niklas Hjalmarsson, Niklas Kronwall, Mattias Ekholm, John Klingberg, Oscar Klefbom, Johan Fransson, Alexander Edler eller Hampus Lindholm med. 

Erik Karlsson får inte plats.
Erik Karlsson får inte plats. Foto: Bildbyrån

Bland forwards och centrar tvingades jag lämna Magnus Pääjärvi, Jimmie Ericsson, William Nylander, Michael Nylander, Niklas Persson, Patrik Berglund, Marcus Krüger, Rickard Wallin, Henrik Zetterberg, Gabriel Landeskog, Daniel Alfredsson, Jakob Silfverberg, Loui Eriksson, Dick Axelsson, Joakim Lindström, Oscar Möller, Mikael Backlund, Linus Klasen, Filip Forsberg, Elias Lindholm, Mika Zibanejad, Rickard Rakell, Mattias Janmark och Elias Pettersson vid sidan av. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: